Χαράλαμπος Κ. Ηλίας

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και σπούδασε ιατρική στην στρατιωτική σχολή αξιωματικών σωμάτων (Θεσσαλονίκης). Ξεκίνησε να εργάζεται το 1992 ως στρατιωτικός ιατρός στο 401 γενικό στρατιωτικό νοσοκομείο Αθηνών και να συνεργάζεται με το τμήμα επειγόντων περιστατικών της Ιντεραμέρικαν.

Ειδικεύτηκε στην αγγειοχειρουργική (Α’ χειρουργική κλινική – 401 ΓΣΝ Αθηνών, Α’ χειρουργική κλινική Τζανείου νοσοκομείου Πειραιά, αγγειοχειρουργική κλινική κοργιαλένειου μπενάκειου / Ερυθρού σταυρού, θωρακοχειρουργική κλινική– Ευαγγελισμού).

Την περίοδο 1993-1995 διετέλεσε διευθυντής ιατρείων στην πρώτη μοίρα αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε Χανίων και επιστημονικός συνεργάτης του ναυτικού νοσοκομείου Κρήτης.

Το 2003 ανέλαβε θέση επιμελητού αγγειοχειρουργού στο 417 Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. και την διεύθυνση των ιατρείων Αυλώνος Αττικής που αποτέλεσαν ολυμπιακό κέντρο προετοιμασίας των ολυμπιακών αγώνων <<ΑΘΗΝΑ 2004>>.

Από το 2004 έως το 2007 είχε την διεύθυνση του αγγειοχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου 417 Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.

Το 2007 δραστηροποιείται αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα αναλαμβάνοντας μέχρι το 2011 τη διεύθυνση του αγγειοχειρουργικού ιατρείου του νοσοκομείου DOCTORS HOSPITAL και ιδρύοντας το πρότυπο κέντρο αγγειακών θεραπειών. Επίσης σαν εσωτερικός συνεργάτης της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ είναι ο μοναδικός αγγειοχειρουργος που ασχολείται με τις επεμβάσεις αντιμετώπισης φλεβικής ανεπάρκειας-κιρσών ,με ενδοαυλικό LASER από το 2006, χρησιμοποιώντας την τελευταία γενιά LASER 1470nm Μετεκπαιδεύτηκε στην Γερμανία και Ολλανδία στις ενδοαυλικές μεθόδους αντιμετώπισης της φλεβικής ανεπάρκειας με ραδιοσυχνότητες και LASER.

Είναι εξειδικευμένος στη θεραπεία του αγγειακού τραύματος και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Στα ιδιαίτερα κλινικά ενδιαφέροντα του περιλαμβάνονται οι σύγχρονες μορφές θεραπείας της φλεβικής ανεπάρκειας και των επιπλοκών της (κιρσών, άτονων ελκών, χρόνιου φλεβικού εκζέματος, Κ.Α.), το διαβητικό πόδι , το λεμφοίδημα λιποίδημα κάτω άκρων και η θεραπεία του με τη χρήση ελάχιστα επεμβατικών θεραπειών (ενδαγγειακές τεχνικές,LASER, κ.α.), Η παγίδευση ιγνυακών αγγειών, τα χρόνια έλκη κάτω άκρων πολλών αιτιολογιών, η νόσος καρωτίδων κλπ.

Στο 12ο πανελλήνιο συνέδριο αγγειολογίας – αγγειοχειρουργικής που έλαβε χώρα στην Αθήνα, στο Ζάππειο, στις 21-24 Ιανουαρίου 2010, έκανε την πρώτη παρουσίαση του LASER στην Ελλάδα σε στρογγυλή τράπεζα στην θεραπεία των κιρσών-φλεβικής ανεπάρκειας κάτω άκρων με δημοσίευση εκατοντάδων περιστατικών (η μεγαλύτρη σειρά στην Ελλάδα). Εχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις στις εργασίες πολλών Ελληνικών και παγκοσμίων αγγειοχειρουργικών συνεδριών.

Στο παγκόσμιο συνέδριο αγγειοχειρουργικής (IUA WORLD CONGRESS) 21-25 Απριλίου 2010 στο Μπουένος Αιρες, δημοσίευσε μελέτη σχετικά με την επιτυχλη επούλωση ελκών κάτω άκρων με το LASER 1470nm, η οποία συμπεριλήφθηκε στα επιλεγμένα άρθρα του συνεδρίου, και κατοχυρώθηκε από τον οίκο BIOLITEC LASER σαν παγκόσμια ευρεσιτεχνία.

Στο 2ο πανελλήνιο λεμφολογικό συνέδριο στις 9 - 10 Μαιου 2014 παρουσίασε σε στρογγυλή τράπεζα για πρώτη φορα στον ελλαδικό χώρο την επεμβατική θεραπεία του λιποιδήματος κάτω άκρων , από την εμπειρία της ενασχόλησης του με την συγκεκριμένη πάθηση.Η αντιμετώπιση συνιστάται στην λιππαναρόφηση με υποβοήθηση LASER και υπερηχογραφικη καθοδήγηση.

Είναι μέλος της ελληνικής αγγειοχειρουργικής εταιρίας, της ελληνικλης αγγειολογικής εταιρίας, της ελληνικής λεμφολογικής εταιρείας, της ελληνικής χειρουργικής εταιρείας, της ευρωπαικής αγγειοχειρουργικής εταιρείας, του αμερικανικού κολεγίου χειρουργών για την αντιμετώπιση του τραύματος και κάτοχος του διεθνούς διπλώματος A.T.L.S. (ADVANCED TRAUMA LIFE SUPPORT).

Πραγματοποίησε το 2009 στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ τις πρώτες επεμβάσεις στην Ελλάδα για την θεραπεία του λεμφοιδήματος – λιποιδήματος των κάτω άκρων με την τεχνική της LASER λιποαναρρόφησης.